Prežihov Voranc – Solzice

Doma se nama je nabralo knjig, da se včasih že težko diha. Pred leti smo jih začeli nositi v klet, pod stopnicami nekatere niso videle belega dne že dvajset let.

Sklenila sva, da se jih deloma rešiva. Seveda, da bi jih vrgla v smeti, ne pride v poštev.

Ugotovila sva, da nama vseeno lahko prinesejo nekaj veselja. Vsaj nekaj jih bova fotografirala in predstavila na Bolhi. Potrudila se bova, da to nama ne bo v breme, ampak da se bova pri fotografiranju zabavala. Najine fotografije morajo biti čisto drugačne, kot se jih pri prodaji pričakuje.

Ni enostavno. Že res, da je fotografiranje prijetno samo po sebi. Težka je odločitev, za vsako knjigo posebej, da se bova od nje ločila. Prav s vsako je povezan kakšen spomin in ta proces čutim, kot da bi stran metal spomine.

No, o oblekah se še nisva začela pogovarjati.
. . .
Tudi za knjige velja, da so nama všeč fotografije, kjer je vidna trodimenzionalnost – globina. Šele na začetku sva, a ugotovila sva neskončne možnosti za kreativnost. Na fotografiji globino pokaževa s prekrivanjem predmetov, primerno osvetlitvijo, sencami, globinsko ostrino, perspektivo.

6 thoughts on “Prežihov Voranc – Solzice

  1. Milos take knjige se lista samo v belih bombaznih rokavicah…ti jih pa prodajas. Lahko bi naredil v sobi eno stekleno vitrino, cisto ozko, kjer bi imel nekaj rasztavljenih…

    Všeč mi je

  2. Pingback: Knjige za Bolho | Fotodnevnik – ena na dan

  3. Pingback: Haneline žalostne oči | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s