Dim Sum

Cmočki polnjeni z rakci

Doma sva začela kuhati po kitajsko že pred tridesetimi leti. Sodelavec nama je pokazal, da se da kuhati tudi s pomočjo receptov iz kuharskih knjig, kar takrat ni bilo prav vsakdanje. v glavnem so se takrat recepti prenašali preko ustnega izročila ali pa preko popisanih listkov, ki jih je vsaka gospodinja imela poln predal.

Polnjeni špinačni cmočki

Od takrat obiščeva kitajsko restavracijo, če se le da. Tam izbereva jedi, ki jih doma ne moreva ali ne znava narediti. Ena teh so tudi dim sum – prizgrizki. Postrežejo jih kar v soparnikih ali na manjšem krožničku.

Zelo priljubljeni so soparjeni cmočki. Kitajska kuhinja ne pozna peči, zgolj ognjišče. Zato testnatih jedi ne pečejo ampak soparijo.
. . .
Detajli so še bolj zanimivi.

Advertisements

2 thoughts on “Dim Sum

  1. Pingback: Mmmmm… | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s