Temnomoder krompir

Nisem zasvojen z nakupovanjem, prej obratno. Do razstavljenih predmetov imam prej odpor. Vsake toliko pa me kakšna stvar vseeno preseneti. Tako je bilo pred kratkim v čisto normalni trgovini. Ste že slišali za temno plav krompir?

Trd, kot sem, se nisem spomnil, da bi eno vrečo kupil. Dovolj bi bilo, da bi domov prinesel le krompir ali dva. Pa še pomlad je. Zagotovo bi uspel.
. . .
Večkrat pa sem že ugotovil, da je fotografija vseeno bolj trajen in globok spomin, kot če bi kupil spominek. Pa še – doma se na njih ne nabira prah.

7 thoughts on “Temnomoder krompir

  1. Hi-hi, meni pa raste na vrtu temno vijoličast St. Guilane ali nekaj takega, stara sorta!Z vijoličastim mesom. A se ne smem preveč hvaliti: od lani dobljenih petih gomoljev mi je voluhar pustil samo pet za seme, druge je pojedel. Letos spet poskušam srečo. In se vojskujem z voluharjem. Maček Gašper pa nič.

    Všeč mi je

  2. Milena, lansko leto mi je uspelo dobiti temno moder krompir “Modra Liza”. Letos mi je uspelo zasaditi cca. 30 gomoljev. Če bo ratal, kot neumnemu kmetu, dobiš nekaj gomoljev.

    Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s