Fotografske plošče

Dobil sem pomoč in lotil sem se lahko tudi zaostalih del. Že mesece so na čakanju fotografske plošče, ki naj bi jih poskeniral za potrebe bloga Stareslike.

Bile so zaprašene, nekaj jih je bilo tudi zlomljenih. Odlašal sem, saj je bilo čisto jasno, da delo ne more biti hitro opravljeno. Dve uri zvečer pri takšnem delu je le malo več od nič.

Pa sem dobil pomoč. Na prakso je prišla Ana, medijski tehnik, ki se jih je lotila z veliko mero natančnosti in potrpežljivosti.

Rezultati so vredni truda. Prišli smo do nekaj čudovitih portretov, ki jih bomo objavili na blogu Stareslike.
. . .
Pri delu s starimi slikami sem prišel do spoznanja, da iz preteklosti manjka fotografij vsakdanjih dogodkov in predmetov. Pa smo danes prav takšni. Fotografiramo znamenitosti na potovanjih, praznovanja, izredne dogodke, za vsakdanje stvari pa nam ni mar.

Tudi kupa zaprašenih fotografskih steklenih pološč kmalu ne bi slikal. Pa sem se le spomnil in si obljubil, da bom vsako pošiljko za Stareslike pred urejanjem fotografiral.

2 thoughts on “Fotografske plošče

  1. Ja res je. Tudi jaz pogresam slike iz preteklosti. Zadnjic me je Leonida prosila, ce ji lahko dam sliko nase druzine, vkljucno z Bertom. Na vse pretege sem iskala in nisem nasla prav nobene, kjer bi bili na sliki vsi stirje. Glejte da ne boste naredili te napake tisti, ki to berete. Druzinsko sliko je potrebno narediti vsaj enkrat na leto, vsakih pet let pa se pri Bajcku.

    Všeč mi je

  2. Pingback: Steklene plošče so poskenirane | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s