Ograda

Vrata v ogrado na Kamni gorici

Kot osnovnošolec sem poleti večino popoldnevov preživel na Kamni gorici. Sedaj za rekreacijo redno hodiva, na Kamno gorico pa zaideva bolj poredko. Nekako nama je od rok, saj je na drugi strani Cerknice. S kolesom še nekako greva tja, peš pa tam nisva bila že leta.

Pred kratkim sva bila tam in opazovala spremembe.  Včasih je bilo pobočje polno ograd, sedaj pa so se v glavnem zarasle ali pa so celo pozidane.  Kolovozi so se spremenili v poti, ki so gladke in široke, da je po njih mogoče voziti z avtomobili.

. . .
Prav povsod najdem lepe prizore, le dovolj se moram potruditi. Lep prizor je le redko zaradi lepega predmeta, osebe… Lep prizor mi naredjo: svetloba, kontrast, barve, kompozicija, razmerja med predmeti, zgodba, …

2 thoughts on “Ograda

 1. This feels like an optical illusion! My eyes are drawn very strongly to the top, middle of the fence, and everything else swirls around it!

  Všeč mi je

 2. Dan, I agree there is some magic in this picture. I can not draw my eyes from the middle of the fence. I have to put some effort to do that. It is difficult to look at corners or borders.

  Usualy I like that and find it pleasant. Oposite efect is when i have to concentrate to keep my sight in the picture.

  I perceived this effect in the moment I made this picture. It is a result of frame of bushes and lines that form the gates. Contrast also helps.

  Unfortunately, story that is told by the photo is not as strong as composition.

  Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s