Karneval

Janez mi je bil všeč

Karneval je v Cerknici verjetno najbolj pisan in vesel dogodek v celem letu. Iva pravi, da za pusta Cerkničani postanejo kreativni. Pri tolikih maskah je težko biti nekaj posebnega, še težje pa izviren. Janezu iz Dolenje vasi je tudi letos uspelo.
. . .
Doma je že nekaj tisoč fotografij preteklih karnevalov. A ni je lepše prilike za zanimiv motiv. Je pa dilema, kakšno opremo naj vzamem seboj. Naj bo objektiv širokokoten ali teleobjektiv? Od odogovora je odvisno, kakšne motive bom iskal. S širokokotnim so fotografije bolj dinamične, drugačne. Za portrete je bolj primeren teleobjektiv, pa še lažje je slikati.

Seboj sem vzel kar oba. Večino časa sem uporabljal teleobjektiv, šele proti koncu pa nataknil širokokotnik. Tako so v glavnem nastale slike posameznih mask in oseb, nekaj kar zanimivih.

1 thought on “Karneval

  1. Tudi meni.
    Vprega s kravami, ravno pravšnje krave. A si naredil kak posnetek krav od zadaj? Na vozu coprniški kotel, iz katerega se je močno kadilo. Kuhale so, kuhale. Žabam so vse dlake in kocine populile, da je bil zvarek pravi. Ko bi ga vsaj malo odnesle v parlament.

    Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s