Eno kavo, prosim!

Kapučin

Če na različnih koncih sveta naročiš kavo, ne pričakuj, da boš povsod dobil enako. V sodobnih “kavarnah” ti kapučin natočijo v pollitrsko skodelico, v sosednjem lokalu  pa imajo za pivo manjše kozarce. Na različnih koncih sveta iste besede ljudje uporabljajo v čisto druge namene. Pa ni vzrok v napačnem prevajanju. Enako, kot z besedami, se dogaja z resnico, lepoto in vrednotami.
. . .
Zadnje čase se mi je večkrat zgodilo, da na fotografijah ne znam prikazati prave velikosti predmetov. Pri tej fotografiji sem sem si v te namene pomagal najprej z računom, telefonom, nazadnje pa sem izbral fotografijo, kjer Božine roke še najbolje prikažejo pravo velikost in težo skodelice.

14 thoughts on “Eno kavo, prosim!

 1. Poznam zanimivo zgodbo o resnici.
  Življenje in resnica je kot cirkuški šotor. Kako resnico vidimo in dojemamo je odvisno od našega gledišča. Če sedimo v prvi vrsti in vidimo, ter vonjamo dih leva v cirkusški areni, bomo zagotovo rekli, da je živjenje nevarno in smrdeče. Če smo dreser zveri, imamo občutek kontrole in moči. Kaj pa če so na sporedu klovni, potem mislimo, da je življenje ena sama norčija!Če nimamo denarja za ogled predstave in imamo na voljo le malo luknjico skozi katero kukamo v šotor, ja naš pogled zelo omejen in tako tudi naše dojemanje sveta in resnice. Imamo pa pogled izven šotora, ki se razširja daleč naokrog in vemo, da je življenje več kot cirkurški šotor.
  Kakšno karto bi si radi kupili v igri resnice cirkuškega šotora?

  Všeč mi je

 2. Čeprav dobiš glede na slovenske razmere v Starbucksu in podobnih kavarnicah res trojno dozo kofeta, ko naročiš “kavico”, se ti “trojni” znesek na računu, ki sledi, ne zdi prav nič upravičen … 🙂

  Všeč mi je

 3. Miloš, ne zadnje čase, kar večkrat se mi to dogaja. Ravnokar sem popil čaj iz tolikšne “šalce”, pa se mi je zdelo ogromno čaja.

  Všeč mi je

 4. Pingback: Caffe Nero | Fotodnevnik – ena na dan

 5. Pingback: Kava z mlekom | Fotodnevnik – ena na dan

 6. Pingback: Starbucks v Cerknici | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s